قرص فوروزماید

داروی فوروزماید برای چیست؟ در چه مواردی به کار می رود؟ چه عوارضی دارد؟

این دارو به عنوان یک دیورتیک (مانند قرص آب) شناخته می شود. فوروزماید کمک می کند که بدن تان با افزایش میزان ادرار، آب اضافی را از بین ببرد. از بین بردن آب اضافی موجب کاهش فشار روی قلب و عروق خونی می شود، در نتیجه فشار خون بالا را پایین می آورد و خطر سکته مغزی، حملات قلبی و مشکلات کلیوی را کاهش می دهد. اثرات این دارو همچنین می تواند علائمی مانند تنفس و تورم (ادم) را بهبود بخشد. شکل تزریقی فوروزماید زمانی استفاده می شود که دارو را نمی توان به صورت خوراکی مصرف کرد، به خصوص در بیماران مبتلا به بیماری های شدید پزشکی.

اسپیرونولاکتون یا قرص آب (دیورتیک ضعیف پتاسیم)

 

نحوه مصرف آمپول فوروزماید

فوروزماید
آمپول فوروزماید

پیش از شروع مصرف این دارو، اطلاعات مندرج در برگه دارو را مطالعه کرده و چنانچه سوالی دارید، آن را با پزشک یا داروساز خود مطرح سازید.

جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024

مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته

22612171_021  22612108_021

09027610748

instagram پیج مرکز تخصصی زیبایی قلهک

instagram پیج تخصصی لیزر موهای زائد

instagram نمونه کارهای زیبایی

برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید

این دارو به وسیله سرنگ به تدریج داخل عضله تزریق می شود. میزان تزریق براساس وضعیت پزشکی، وزن و پاسخ به درمان تعیین می گردد. در کودکان نیز میزان مصرف بر اساس وزن تعیین می گردد.

اگر این دارو را در منزل استفاده می کنید، حتما ابتدا تمام دستورالعمل های آماده سازی و استفاده آن را از پزشک خود بیاموزید. قبل از استفاده، این دارو را به صورت بصری بررسی کنید و چنانچه ذرات یا تغییر رنگی مشاهده کردید، از مصرف آن خودداری کنید. طریقه نگهداری و دور انداختن تجهیزات دارویی را نیز از قبل بیاموزید.

چنانچه وضعیت تان بهبود نیافت یا بدتر شد، فورا به پزشک خود اطلاع دهید.

 

عوارض جانبی آمپول فوروزماید

لازم است بخش موارد احتیاطی را به دقت مطالعه کنید.

سرگیجه، سرگیجه، سردرد، تاری دید، از دست دادن اشتها، ناراحتی معده، اسهال، یا یبوست ممکن است در طول تزریق این دارو رخ دهد. به ندرت ممکن است درد، تحریک یا قرمزی در محل تزریق اتفاق بیافتد. اگر هر یک از این اثرات همچنان ادامه داشت یا بدتر شد، به سرعت به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک این گونه صلاح دیده که مزایای مصرف این دارو بر عوارض جانبی آن مقدم تر است. بسیاری از افرادی که این دارو را مصرف کرده اند، عوارض جانبی جدی گزارش نداده اند.

این دارو ممکن است منجر به از دست دادن بیش از حد آب و املاح معدنی بدن (کم آبی) شود. در صورت بروز این عوارض جانبی نادر، اما بسیار جدی، فورا به پزشک مراجعه کنید: گرفتگی عضلانی، ضعف، گیجی، سرگیجه شدید، خواب آلودگی، خشکی دهان غیر طبیعی، تشنگی غیر طبیعی، تهوع و استفراغ، ضربان قلب سریع یا نا منظم، خستگی، تشنج.

در صورت بروز عوارض جانبی جدی، از جمله: علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر مقدار ادرار)، خونریزی یا کبودی آسان، کاهش شنوایی، شنیدن صدای زنگ در گوش، بی حسی یا سوزش دست و پا، درد معده یا شکم، زردی چشم یا پوست، موارد را به پزشک خود اطلاع دهید.

احتمال بروز واکنش های آلرژیک به این دارو بسیار کم است، اما در صورت بروز باید حتما به دنبال فوریت های پزشکی باشید. علائم واکنش های آلرژیک عبارتند از: خارش، بثورات پوستی، تورم (به ویژه بر روی صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، تنفس سخت و مشکل شدید.

در اینجا فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از آمپول فوروزماید عنوان نشده است. در صورتی که متوجه علائمی دیگری شدید که در این مطلب قید نشده، آن را نیز با داروساز یا پزشک خود در میان بگذارید.

 

موارد احتیاطی

فوروزماید 40
قرص فوروزماید

در صورتی که حساسیت دارویی دارید، پیش از مصرف آمپول فوروزماید، موضوع را با داروساز یا پزشک مربوطه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که در شما ایجاد حساسیت یا سایر مشکلات کند. در این خصوص می توانید با یک پرشک داروساز مشورت کنید.

قبل از مصرف این دارو، همه سوابق پزشکی تان را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید؛ به ویژه: بیماری کلیوی، بیماری کبد، نقرس، لوپوس.

اگر دچار دیابت هستید، مصرف فوروزماید ممکن است کنترل قند خون تان را دشوار سازد. به طور مرتب سطح قند خون خود را کنترل کنید و پزشک خود را از نتایج آن مطلع سازید.

این دارو ممکن است سطح پتاسیم شما را افزایش دهد. قبل از استفاده از مکمل های پتاسیم یا جایگزین های نمکی که حاوی پتاسیم هستند، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

این دارو ممکن است سبب حساس شدن پوست تان نسبت به نور خورشید شود. نور خورشید می تواند این اثر را تشدید کند. زمان قرار گیری خود را در معرض نور خورشید محدود سازید. از برنزه کردن با تخت های سولاریوم اجتناب کنید. حین خروج از منزل از کرم ضد آفتاب و البسه محافظت کننده مانند کلاه نقاب دار استفاده کنید. چنانچه دچار آفتاب سوختگی یا قرمزی و تاول پوست شده اید، فورا به پزشک تان اطلاع دهید.

قبل از انجام هر گونه جراحی، مصرف این دارو و سایر داروها (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به جراح یا دندانپزشک خود اطلاع دهید.

فوروزماید ممکن است سبب ایجاد سرگیجه، خواب آلودگی یا اختلال بینایی در شما گردد. مصرف الکل یا ماری جوانا می تواند به سرگیجه یا خواب آلودگی تان بیفزاید. در طول مصرف این دارو از رانندگی، کار با ماشین آلات سنگین و هر کاری که نیاز به آرامش و بینایی دارد، اجتناب کنید. از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری کنید. در صورتی که ماری جوانان صرف می کنید، موضوع را با پزشک تان در میان بگذارید.

نوزادان زودرس و کودکان ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به عوارض جانبی این دارو مانند سنگ کلیه داشته باشند.

هنگام استفاده از این دارو در افراد سالمند توصیه می شود که جانب احتیاط را رعایت کنید زیرا ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به اثرات آن، به ویژه سرگیجه داشته باشند.

مصرف این دارو در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمی شود. زیرا ممکن است به جنین آسیب وارد سازد. چنانچه باردار هستید یا تصور می کنید باردار شده اید با پزشک تان مشورت کنید.

از آن جایی که ممکن است استفاده از آمپول فوروزماید در دوران شیردهی سبب انتقال دارو به شیرتان شود نیز قبل از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید.

 

تداخلات دارویی

برخی از داروها که ممکن است با این دارو ایجاد تداخل کنند عبارتند از: دسموپرسین، اسید اتاکریکنیک، لیتیوم.

برخی از محصولات دارویی حاوی مواد تشکیل دهنده ای هستند که می توانند فشار خون شما را افزایش دهند. به داروساز بگویید که چه محصولاتی را در حال حاضر استفاده می کنید و از نحوه استفاده از آنها به طور ایمن (به ویژه داروهای ضد سرفه و سرماخوردگی، کمک های رژیم غذایی یا داروهای غیر تجویزی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن) اطلاع کسب نمایید.

این دارو ممکن است با تست های آزمایشگاهی خاص (سه هورمون های تیروئید) تداخل داشته باشد، و احتمالا موجب حصول نتایج اشتباه شود. حتما پرسنل آزمایشگاهی و تمام پزشکان خود را نسبت به مصرف این دارو مطلع سازید.

 

شاد و سلامت باشید.

 

تحقیق و ترجمه: مینو زرفش

منبع خارجی برای مطالعه بیشتر

3.5 2 رای ها
به نظر شما چند ستاره ؟

بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید

Subscribe
Notify of
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments