ستیریزین بهترین دارو برای واکنش های آلرژیک

ستیریزین، بهترین دارو برای درمان واکنش های آلرژیک و کهیر

ستیریزین چیست و چه کاربردی دارد؟

ستیریزین، یک آنتی هیستامین است برای از بین بردن علائم آلرژی (حساسیت) از جمله آبریزش بینی و چشم، خارش چشم یا بینی، عطسه، کهیر و خارش بدن استفاده می شود. عملکرد این دارو با مسدود ساختن یک ماده طبیعی خاص به نام “هیستامین” است که طی یک واکنش آلرژیک در بدن ایجاد می شود.

ستیریزین از بروز کهیر پیشگیری نکرده یا واکنش های آلرژیک جدی مانند آنافیلاکسی را درمان یا پیشگیری نمی کند. آنافیلاکسی یا بیش ‌دفاعی یک واکنش آلرژیک جدی است که به طور ناگهانی آغاز می ‌شود و می ‌تواند منجر به مرگ فرد گردد. بنابراین، چنانچه پزشک تان جهت درمان واکنش های آلرژیک، اپی نفرین تجویز کرده است، باید همیشه این دارو را همراه با خود داشته باشید. اپی نفرین، نوعی آدرنالین است که جهت درمان و کنترل آنافیلاکسی و خونریزی های سطحی مورد استفاده قرار می گیرد. هیچگاه ستیریزین را جایگزین اپی نفرین نکنید.

جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024

مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته

22612171_021  22612108_021

09027610748

instagram پیج مرکز تخصصی زیبایی قلهک

instagram پیج تخصصی لیزر موهای زائد

instagram نمونه کارهای زیبایی

برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید

 

نحوه مصرف ستیریزین

ستیریزین بهترین دارو برای واکنش های آلرژیک
ستیریزین

چنانچه ستیریزین را به صورت آزاد و بدون نسخه پزشک تهیه کرده اید، پیش از مصرف، اطلاعات دارویی مندرج در بسته دارو را مطالعه کرده و در صورتی که سوال یا ابهامی دارید از داروساز در خصوص این دارو اطلاعات کسب کنید. در صورتی که این دارو را پزشک برای تان تجویز کرده است، آن را به طور دقیق و طبق دستور پزشک مصرف کنید.

چنانچه سوال یا ابهامی در خصوص استفاده از ستیریزین دارید، با داروساز یا پزشک تان مشورت کنید یا اطلاعات دارویی داخل بسته را مطالعه نمایید.

چنانچه از قرص های جویدنی ستیریزین استفاده می کنید، هر قرص را به دقت جویده سپس ببلعید. اگر از قرص های سریع حل شونده استفاده می کنید، اجازه دهید ابتدا قرص روی زبان تان حل شود و سپس آن را به همراه آب یا بدون آب ببلیعید. چنانچه در حال استفاده از این دارو در قالب محلول مایع یا شربت هستید، با استفاده از یک ابزار اندازه گیری خاص، مانند قاشق آن را میل کنید.

دوز ستیریزین بر اساس سن، وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان تجویز می شود. هیچگاه این دارو را بیش از حد معمول و در دفعات زیاد مصرف نکنید.

در صورتی که علائم آلرژی در شما بهبود نیافت، کهیرهای تان پس از گذشت 3 روز همچنان بر قرار بود، یا پس از 6 هفته طول کشید، پزشک تان را مطلع سازید. اگر وضعیت تان رو به وخامت بود یا تصور می کنید به یک مشکل جدی مانند واکنش آلرژیک بسیار حاد یا آنافیلاکسی دچار شده اید، فورا به دنبال فوریت های پزشکی باشید.

در صورت فراموش کردن یک نوبت از مصرف دارو به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید اما اگر تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده است از مصرف آن و یا از دو برابر کردن مقدار مصرف بعدی خودداری نمایید.

 

عوارض جانبی ستیریزین

شربت ستیریزین برای درمان کهیر
شربت ستیریزین

ممکن است در اثر مصرف ستیریزین، خواب آلودگی، خستگی، و خشکی دهان رخ دهد. این عوارض در کودکان نیز اتفاق می افتد. چنانچه هر یک از این علائم ادامه دار بود یا بد تر شد، فورا نزد داروساز یا پزشک تان مراجعه کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک این گونه صلاح دیده که مزایای مصرف این دارو بر عوارض جانبی آن مقدم تر است. بسیاری از افرادی که این دارو را مصرف کرده اند، عوارض جانبی جدی گزارش نداده اند.

چنانچه علائمی چون سخت ادرار کردن یا ضعف در خود مشاهده کردید، حتما بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

احتمال بروز واکنش های آلرژیک به این دارو بسیار کم است، اما در صورت بروز باید حتما به دنبال فوریت های پزشکی باشید. علائم واکنش های آلرژیک عبارتند از: خارش، بثورات پوستی، تورم (به ویژه بر روی صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، تنفس سخت و مشکل شدید.

در اینجا فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از کالامین عنوان نشده است. در صورتی که متوجه علائمی دیگری شدید که در این مطلب قید نشده، آن را نیز با داروساز یا پزشک خود در میان بگذارید.

 

موارد احتیاطی

کهیر

در صورتی که حساسیت دارویی دارید، پیش از مصرف ستیریزین، موضوع را با داروساز یا پزشک مربوطه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که در شما ایجاد حساسیت یا سایر مشکلات کند. در این خصوص می توانید با یک پرشک داروساز مشورت کنید.

پیش از مصرف ستیریزین، پزشک را از مشکلات پزشکی خود، به ویژه مواردی چون سخت ادرار کردن، ناراحتی کلیوی یا بیماری کبد آگاه سازید.

چنانچه این دارو را جهت درمان کهیر مصرف می کنید، بروز علائم زیر را فورا به پزشک گزارش دهید؛ زیرا ممکن است نشانه یک وضعیت جدی باشند:

  • کهیر هایی با رنگ غیر طبیعی
  • کهیر هایی شبیه به کبودی یا تاول
  • کهیر های بدون خارش

ستیریزین ممکن است سبب ایجاد خواب آلودگی در شما گردد. مصرف الکل یا ماری جوانا می تواند به خواب آلودگی تان بیفزاید. در طول مصرف این دارو از رانندگی یا کار با ماشین آلات سنگین اجتناب کنید. از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری کنید. در صورتی که به مصرف ماری جوانا وابسته هستید، پزشک را مطلع سازید.

ستیریزین در شکل دارویی محلول یا شربت ممکن است حاوی قند باشد. درصورت ابتلا به دیابت، جانب احتیاط را رعایت کنید.

پیش از انجام هر گونه جراحی، جراح یا دندانپزشک خود را نسبت به مصرف ستیریزین آگاه سازید.

در دوران بارداری باید این دارو را تنها در موارد خاص و در صورت تجویز پزشک مصرف نمایید. در خصوص مزایا و خطرات ستیریزین در دوران بارداری با پزشک تان مشورت کنید.

از آن جایی که ممکن است استفاده از ستیریزین در دوران شیردهی سبب انتقال دارو به شیرتان شود نیز قبل از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید.

 

ستیریزین برای کودکان

ستیریزین برای درمان آلرژی در کودکان
ستیریزین برای کودکان

برای بهبود علائم رینیت آلرژیک فصلی یا دائمی، کهیر مزمن و درمان کمکی آسم در کودکان 12-6 سال نیز از ستیریزین استفاده می شود. میزان مصرف ستیریزین در این گروه سنی، 10-5 میلی گرم یک بار در روز و کودکان 6-1 سال به میزان 5-5/2 میلی گرم یک بار در روز و یا 5/2 میلی گرم هر 12 ساعت تجویز می شود. حداکثر مقدار مجاز مصرف روزانه در کودکان 6-1 سال 5 میلی گرم در روز است و در کودکان زیر یک سال تا 6 ماه به میزان 5/2 میلی گرم یک بار در روز تجویز می شود .

توصیه می شود برای کودکان زیر 2 سال از شربت ستیریزین (زیرتک) استفاده گردد.

توجه: تجویز ستیریزین در بیماران بالای 12 سال مبتلا به اختلال عملکرد کبدی و نارسایی عملکرد کلیوی به میزان 5 میلی گرم یک بار در روز می باشد و در کودکان 12-6 سال باید با تعدیل دوز تجویزی همراه باشد. همچنین تجویز این دارو در کودکان زیر 6 سال مبتلا به اختلال عملکرد کبدی و نارسایی عملکرد کلیوی توصیه نمی شود.

ممکن است در اثر مصرف ستیریزین، خواب آلودگی، خستگی، و خشکی دهان در کودکان رخ دهد.

 

تداخلات دارویی

بهترین درمان برای کهیر در کودکان
کهیر در کودکان

از آن جایی که مصرف همزمان این دارو با برخی از داروها دارای تداخل دارویی می باشد، لذا چنانچه از داروی خاصی استفاده می کنید پزشک خود را مطلع سازید.

مصرف همزمان ستیریزین با تئوفیلین در دوز بالا، تداخل دارویی ایجاد می کند.

 

تحقیق و ترجمه: مینو زرفش

منابع:

[button color=”red” size=”small” link=”https://www.webmd.com/drugs/2/drug-12065/cetirizine-oral/details” ]لینک مطلب[/button]

 

 

 

 

 

بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید