درمان آکنه صورت

چیزهایی از سیر تا پیاز آکنه و درمان آن که هرگز نشنیده اید!

تعریف کلی آکنه

آکنه، شایع ترین مشکل پوستی در سراسر دنیا محسوب می شود. با وجودی که این وضعیت بسیار شایع است، اما اطلاعات دقیقی درباره آن در دسترس نمی باشد. وب سایت های مختلف مملو است از مطالب و راهکار های ناکارآمدی که پایه و اساس علمی ندارند و بعضا خطرناک و دارای عوارض جبران ناپذیری می باشند. خوشبختانه، ما در این مطلب به شما کمک می کنیم که اطلاعات درست و معتبری در خصوص آکنه، درک کامل آن و چگونگی درمان آن کسب کنید تا پوست شاداب و بی عیب و نقصی داشته باشید. تمامی نکات این مطلب برگرفته از سال ها تحقیقات آکادمی پوست آمریکا (AAD) بوده و کاملا معتبر می باشند.

بهترین درمان آکنه
درمان آکنه

چرا باید آکنه را درمان کرد؟

در خصوص آکنه، به عنوان شایع ترین مشکل پوستی، ابهامات و تصورات فراوانی وجود دارد. یکی از تصورات غلط این است که اجازه دهیم آکنه دوره خود را طی کند.

جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024

مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته

22612171_021  22612108_021

09027610748

instagram پیج مرکز تخصصی زیبایی قلهک

instagram پیج تخصصی لیزر موهای زائد

instagram نمونه کارهای زیبایی

برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید

اما به عقیده متخصصین پوست، اجازده دادن به آکنه برای طی کردن روند خود، به هیچ وجه توصیه خوبی نیست. زیرا:

  • در صورت عدم درمان آکنه، ممکن است پس از رفع آکنه، لکه های تیره و اسکارهای دائمی روی پوست ایجاد شود.
  • درمان آکنه در اغلب موارد منجر به افزایش اعتماد به نفس فرد می گردد.
  • درمان های متعددی برای افراد مبتلا به آکنه موجود است.

 

در بیشتر موارد زنان آکنه را تجربه می کنند

آکنه تنها مختص نوجوانان نیست. تعداد زیادی از زنان نیز در دهه های 30، 40، 50 سالگی و حتی فراتر از آن به آکنه مبتلا می شوند. متخصصین پوست هنوز علت روشنی را برای این امر نیافته اند، اما به عقیده آن ها آکنه در بزرگسالان می تواند بسیار نا امید کننده باشد.

درمان آکنه شدید
آکنه شدید

علائم آکنه

بسیاری از افراد تصور می کنند که آکنه تنها یک جوش ساده است. اما یک فرد مبتلا به آکنه می تواند هر یک از این ضایعات پوستی را داشته باشد:

  • جوش سر سیاه
  • جوش سر سفید
  • پاپول (سفت دانه)
  • پوسچول (یا چرک دانه که بسیاری از افراد با نام جوش از آن یاد می کنند)
  • کیست
  • ندول

آکنه معمولا در کمر، قفسه سینه، گردن، شانه ها، بالای بازو ها و باسن ظاهر می شود.

 

نشانه های آکنه

آکنه می تواند بیشتر از ضایعات پوستی ایجاد شود. مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به آکنه ممکن است به مشکلات زیر نیز دچار شوند:

  • اعتماد به نفس پایین: افراد مبتلا به آکنه اذعان داشته اند که وضعیت پوستی شان مایه ناراحتی، خجالت و سرافکندگی شان می شود. این گونه احساسات می تواند نوجوانان را از شرکت در فعالیت های ورزشی، تفریحات دوستانه و کلاس های مختلف بازدارد.
  • افسردگی: بسیاری از افراد مبتلا به آکنه بیشتر از اعتماد به نفس پایین، از افسردگی رنج می برند. آکنه می تواند منجر به یک وضعیت پزشکی به نام افسردگی شود. افسردگی می تواند تا جایی بد باشد که ممکن است افراد مبتلا به آکنه را بر آن دارد که دست به خودکشی بزنند. بسیاری از مطالعات نشان می دهد نوجوانانی که معتقدند آکنه شدید دارند، احتمالا به خودکشی فکر می کنند.
  • لکه های تیره روی پوست: این لکه ها زمانی به وجود می آیند که آکنه ظاهر می شود. این لکه ها می تواند ماه ها یا سال ها طول بکشد تا ناپدید شوند.
  • اسکار (دائمی): افرادی که به کیست و ندول های آکنه مبتلا می شوند، اغلب با از بین رفتن آکنه، شاهد ظهور اسکار خواهند بود. شما می توانید از بروز این اسکارها جلوگیری کنید. اگر آکنه زودرس باشد (در سنین بین 8 تا 12 سال)، برای درمان آن باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید. اگر فردی در خانواده شما دارای کیست و ندول آکنه باشد و شما نیز به آکنه مبتلا شده اید، باید به متخصص پوست مراجعه کنید. درمان آکنه قبل از ایجاد کیست ها و ندول ها می تواند از تشکیل اسکار پیشگیری کند.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص ارتباط میان آکنه و افسردگی، این مطلب (کلیک کنید) را نیز مطالعه کنید.

بهترین درمان آکنه و اسکار آکنه و ندول
درمان آکنه و اسکار آکنه

چه کسانی به آکنه مبتلا می شوند؟

چنانچه آکنه شدید دارید، ممکن است احساس کنید که تنها هستید. اما بسیاری از افراد به آکنه مبتلا می شوند. این شایع ترین مشکل پوستی است. در ایالات متحده، حدود 40 تا 50 میلیون نفر در برهه ای از زندگی خود، یک بار به آکنه مبتلا می شوند.

اکثر افراد مبتلا به آکنه نوجوانان یا بزرگسالان جوان هستند، اما آکنه می تواند در هر سنی رخ دهد. نوزادان نیز می توانند به آکنه مبتلا شوند. مردان و زنان، همه می توانند آکنه بگیرند. بعضی از زنان هنگامی که به سنین میانسالی ​​می رسند نیز آکنه می گیرند.

 

چه چیز سبب ایجاد آکنه می گردد؟

آکنه زمانی ظاهر می شود که منافذ پوست ما بسته می شوند. این مسدود شدن با سلول های مرده پوست آغاز می شود. به طور معمول، سلول های مرده پوست به سطح منافذ می رسند و بدن، سلول ها را دفع می کند. هنگامی که بدن شروع به تولید مقدار زیادی چربی پوست (سبوم) می کند، چربی ای که مانع از خشکی پوست ما می شود و سلول های مرده پوست می توانند در داخل منافذ تجمع پیدا کنند. سلول ها به جای بالا رفتن و رسیدن به سطح پوست، در داخل منافذ به دام می افتند.

گاهی اوقات باکتری هایی که در پوست ما زندگی می کنند نیز در داخل منافذ تجمع یافته و آن ها را مسدود می سازند. در داخل منافذ، باکتری ها شرایط محیطی عالی جهت تکثیر سریع پیدا می کنند. با افزایش تعداد باکتری ها در داخل، منافذ ملتهب (قرمز و تورم) می شوند. اگر التهاب به داخل پوست نفوذ کند، کیست و یا ندول آکنه ظاهر می شود.

درمان آکنه و کیست و ندول
درمان آکنه

متخصص پوست چگونه آکنه را تشخیص می دهد؟

برای تشخیص آکنه، در ابتدا متخصص پوست، پوست شما را بررسی می کند تا اطمینان حاصل کند که مشکل تان، آکنه است. سایر مشکلات پوستی ممکن است مشابه آکنه به نظر برسند. چنانچه محرز شد که آکنه دارید، متخصص پوست اقدامات زیر را انجام می دهد:

  • آکنه را درجه بندی می کند. آکنه درجه 1، خفیف و آکنه درجه 4، شدید است.
  • بررسی می کند که چه نوع یا انواع آکنه در پوست شما ظاهر شده است.

 

متخصص پوست چگونه آکنه را درمان می کند؟

امروزه درمان های مختلفی برای آکنه وجود دارد. اما این به این معنا نیست که هر درمانی برای هر فردی که آکنه دارد، مناسب است. این بدان معنا است که تقریبا هر نوع آکنه ای را می توان کنترل و درمان کرد.

افرادی که دارای آکنه خفیف هستند، ضایعات پوستی کمی دارند. آنها ممکن است جوش سر سیاه، جوش سر سفید، پاپول (سفت دانه) و پوسچول (چرک دانه یا همان جوش های شایع) داشته باشند. بسیاری از افراد می توانند آکنه های خفیف را با محصولاتی که در داروخانه ها به صورت بدون نسخه در دسترس قرار دارد، درمان کنند. یک محصول حاوی بنزوئیل پراکسید یا اسید سالیسیلیک اغلب می تواند پوست را درمان کند. اما باز هم این بدان معنا نیست که آکنه یک شبه درمان می شود.

با وجود ادعاهای بی شمار، درمان آکنه یک شبه نیست. درمان های خانگی نیاز به بهبودی طی 4 الی 8 هفته دارد. هنگامی که آکنه از بین می رود، باید درمان پوست خود را جهت جلوگیری از شیوع مجدد آن ادامه دهید.

 

برای اطلاعات بیشتر در خصوص درمان آکنه، این مطلب (کلیک کنید) را نیز مطالعه فرمایید.

درمان آکنه صورت
آکنه صورت

چه زمانی باید به متخصص پوست مراجعه کرد؟

اگر تعداد زیادی آکنه، کیست یا ندول دارید، هر دارویی که می توانید بدون نسخه خریداری کنید، ممکن است به خوبی عمل نکند. اگر می خواهید پوست تان بهبود یابد، باید به متخصص پوست مراجعه کنید. متخصصین پوست درمان های مختلفی را برای آکنه ارائه می دهند که عبارتند از:

  • درمان موضعی پوست: اکثر درمان های آکنه، موضعی هستند. درمان موضعی به معنای استفاده از محصولاتی است که بر روی پوست تان می مالید. درمان های موضعی فراوانی برای آکنه وجود دارد. برخی از این محصولات موضعی به از بین بردن باکتری ها کمک می کنند. برخی دیگر نیز در کاهش چربی پوست نقش دارند. داروهای موضعی ممکن است حاوی رتینوئید، بنزوئیل پراکسید، آنتی بیوتیک یا حتی سالیسیلیک اسید باشند. متخصص پوست آنچه برای شما مناسب تر است را تعیین خواهد کرد.
  • درمان هایی که تاثیراشان بر کل بدن است: در صورتی که از آکنه قرمز و متورم رنج می برید، داروهایی لازم است که کل بدن را تحت تاثیر قرار دهند. این نوع درمان معمولا برای درمان کیست و ندول های آکنه ضروری است. متخصص پوست شما ممکن است یک یا چندین مورد از این داروها را تجویز کند: آنتی بیوتیک ها (جهت از بین بردن باکتری ها و کاهش التهاب)، قرص های ضد بارداری و سایر داروهایی که بر هورمون ها اثر می گذارند، و ایزوترتینوئین.
  • روش های جراحی درمان آکنه: متخصص پوست شما ممکن است با یک عمل کوچک که می تواند طی یک مراجعه در مطب انجام شود، آکنه شما را درمان کند. این درمان ها عبارتند از: لیزر درمانی و نور درمانی، لایه برداری شیمیایی پوست، برداشتن آکنه توسط روش “تخلیه و استخراج”.

 

نکاتی جهت کنترل آکنه

شما می توانید آکنه خود را با پیروی از این نکاتِ مراقبت از پوست که متخصصین پوست توصیه کرده اند، کاهش دهید:

  1. پوست خود را دو بار در روز و بعد از عرق کردن بشویید. تعریق، به ویژه هنگام پوشیدن کلاه می تواند آکنه را بدتر کند؛ بنابراین پوست خود را بعد از عرق کردن در اسرع وقت شستشو دهید.
  2. برای شستشو با کمک نوک انگشتان خود از یک پاک کننده ملایم و غیر ساینده استفاده کنید. استفاده از حوله، اسفنج حمام یا هر چیز دیگری می تواند پوست شما را تحریک کند.
  3. با پوست خود ملایم رفتار کنید. از محصولات ملایم مانند شوینده های بدون الکل استفاده کنید. از محصولاتی که پوست شما را تحریک می کنند، استفاده نکنید. این محصولات شامل قابض ها، تونرها و لایه بردار ها می باشند. خشکی و قرمزی پوست سبب می شود آکنه بدتر شود.
  4. اسکراب کردن پوست می تواند آکنه تان را بدتر کند. از استفاده از اسکراب اجتناب کنید.
  5. همیشه پوست خود را با آب ولرم شستشو دهید.
  6. اگر موهای چربی دارید، به طور روزانه از شامپو استفاده کنید.
  7. اجازه دهید پوست شما به طور طبیعی بهبود یابد. اگر آکنه خود را فشار دهید، بترکانید یا دستکاری کنید، پوست تان دیر تر درمان خواهد شد و خطر ابتلا به اسکار آکنه نیز در شما افزایش می یابد.
  8. دست های خود را به صورت تان نزنید. لمس پوست تان در طول روز می تواند باعث تشکیل آکنه و شدت یافتن آن شود.
  9. از برنزه کردن پوست توسط تخت های سولاریوم اجتناب کنید. این امر به پوست شما آسیب می رساند. علاوه بر این، برخی از داروهای ضد آکنه پوست را نسبت به نور ماورای بنفش (UV) بسیار حساس می سازد. (توجه! استفاده از تخت های سولاریوم، خطر ابتلا به ملانوم، مرگبارترین نوع سرطان پوست را تا 75 درصد افزایش می دهد.)
  10. اگر آکنه باعث خجالت و شرمساری شما می شود، از محصولاتی که استفاده کرده اید تاثیری ندیده اید، یا آکنه تان در حال تشکیل اسکار یا تیره شدن پوست است، با متخصص پوست تماس گرفته و با وی مشورت کنید.

امروزه تقریبا هر نوع آکنه را می توان با موفقیت درمان کرد. متخصصین پوست می توانند به درمان آکنه های موجود کمک کرده، از شیوع آکنه جدید پیشگیری کنند و احتمال ابتلا به اسکار آکنه را کاهش دهند. اگر سوال و یا نگرانی هایی در خصوص درمان آکنه یا مراقبت از پوست خود دارید، باید نزد یک متخصص پوست مراجعه کنید.

بدترین پیامدهای روانی آکنه
پیامدهای روانی آکنه

نتیجه گیری

انتظار برای خلاص شدن از شر آکنه می تواند خسته کننده باشد. عدم درمان آکنه نیز می تواند سبب تشکیل اسکارهای دائمی، کاهش اعتماد به نفس، افسردگی و اضطراب شود. متخصصین پوست جهت پیشگیری از وقوع این پیامدهای احتمالی توصیه می کنند به محض ایجاد آکنه، در صدد درمان آن برآیید. حتی پس از بهبودی پوست، درمان باید ادامه داشته باشد؛ زیرا از شیوع مجدد آکنه پیشگیری می شود. پزشک تان به شما خواهد گفت که چه زمانی دیگر نیازی به درمان آکنه ندارید و می توانید آن را متوقف سازید.

زیبا و سلامت باشید!

 

تحقیق و ترجمه: مینو زرفش

منابع خارجی برای مطالعه بیشتر:

[button color=”red” size=”small” link=”https://www.aad.org/” ]آکادمی پوست آمریکا[/button]

[button color=”red” size=”small” link=”https://www.aad.org/public/diseases/acne-and-rosacea/acne#tips” ]لینک مرجع[/button]

بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید