قرص لوزارتان 50

اطلاعات مهمی درباره داروی لوزارتان که پزشکان به شما نمی گویند! تفاوت لوزارتان با والسارتان

لوزارتان در درمان چه مشکلاتی به کار می رود؟

لوزارتان دارویی است که جهت درمان فشار خون بالا (هایپرتنشن) و همچنین کمک به حفاظت از کلیه ها در مقابل آسیب های ناشی از دیابت مورد استفاده قرار می گیرد. از این دارو همچنین جهت کاهش خطر بروز سکته مغزی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا و وضعیت بزرگ شدن قلب (کاردیومگالی) استفاه می شود. کاهش فشار خون به پیشگیری از بروز سکته مغزی، حملات قلبی و مشکلات کلیوی کمک شایانی می کند.

لوزارتان متعلق به رده دارویی مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین (ARBs) می باشد. این دارو با شل کردن عروق خونی، جریان خون را آسان تر می سازد.

جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024

مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته

22612171_021  22612108_021

09027610748

instagram پیج مرکز تخصصی زیبایی قلهک

instagram پیج تخصصی لیزر موهای زائد

instagram نمونه کارهای زیبایی

برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید

قرص لوزارتان
لوزارتان

نحوه مصرف لوزارتان

پیش از شروع مصرف این دارو، اطلاعات مندرج در برگه دارو را مطالعه کرده و چنانچه سوالی دارید، آن را با پزشک یا داروساز خود مطرح سازید.

این دارو را به صورت خوراکی و طبق دستورات پزشک مصرف کنید. دارو را باید به دقت طبق برنامه زمان بندی و بر اساس دوز ارائه شده میل کنید. چنانچه سوالی دارید با پزشک تان مشورت کنید. میزان مصرف این دارو به وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان شما بستگی دارد.

اگر از شکل مایع این دارو استفاده می کنید، قبل از هر بار مصرف، بطری دارو را به خوبی تکان دهید. میزان دقیق را با استفاده از ابزارهای اندازه گیری خاص یا قاشق مختص دارو اندازه گیری کنید. از قاشق های خانگی استفاده نکنید زیرا ممکن است اندازه مناسبی نداشته باشند.

جهت بهره مندی هر چه بیشتر از مزایای این دارو باید آن را به طور مرتب استفاده کنید. برای کمک به یاد آوری زمان مصرف این دارو، هر روز آن را در زمان معینی مصرف کنید. بسیار حائز اهمیت است که مصرف این دارو را ادامه دهید؛ حتی اگر احساس بهبودی داشته باشید. اکثر افراد مبتلا به فشار خون بالا احساس بیماری نمی کنند.

چنانچه وضعیت تان بهبود نیافت یا بدتر شد (برای مثال، میزان فشار خون تان افزایش یافت) فورا به پزشک خود اطلاع دهید.

درمان فشار خون بالا

عوارض جانبی لوزارتان

در طول مصرف این دارو، سرگیجه و سبکی سر ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات همچنان ادامه داشت یا بدتر شد، به سرعت به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

برای کاهش خطر سرگیجه و سبکی سر، هنگام برخاستن از موقعیت نشسته یا خوابیده، به آرامی بلند شوید. خطر ابتلا به سرگیجه یک ساعت پس از مصرف این دارو به اوج خود می رسد. این دارو را همراه با غذا میل کنید و درمان را با دوز کم شروع کرده و به آرامی آن را طبق دستورات پزشک افزایش دهید تا به کاهش خطر سرگیجه کمک کنید.

اگر این عوارض جانبی نادر، اما جدی را دارید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید: خستگی، علائم بالینی پتاسیم بیش از حد (مانند ضعف عضلانی، ضربان قلب آرام یا نامنظم).

اگر چه لوزارتان ممکن است برای جلوگیری از مشکلات کلیوی و یا درمان افراد مبتلا به بیماری های کلیوی مورد استفاده قرار گیرد، اما همچنین به ندرت ممکن است منجر به بروز مشکلات جدی کلیه یا بدتر شدن آن ها شود. در صورت مصرف لوزارتان، پزشک عملکرد کلیه تان را بررسی خواهد کرد. در صورتی که نشانه هایی از مشکلات کلیوی مانند تغییر در مقدار ادرار را رویت کردید، به پزشک خود اطلاع دهید.

احتمال بروز واکنش های آلرژیک به این دارو بسیار کم است، اما در صورت بروز باید حتما به دنبال فوریت های پزشکی باشید. علائم واکنش های آلرژیک عبارتند از: خارش، بثورات پوستی، تورم (به ویژه بر روی صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، تنفس سخت و مشکل شدید.

در اینجا فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از لوزارتان عنوان نشده است. در صورتی که متوجه علائمی دیگری شدید که در این مطلب قید نشده، آن را نیز با داروساز یا پزشک خود در میان بگذارید.

تفاوت لوزارتان با والسارتان

لوزارتان یک داروی کاهش فشار خون است که عملکرد کلیه مانند مهار کننده ACE را محافظت می کند و عوارض جانبی کمی دارد.

تفاوت اصلی بین این دو دارو این است که لوزارتان شامل دو واحد (والسارتان و هیدروکلروتیازید) است. هر دو این داروها فشار خون بالا را کنترل می کنند. تفاوت بین این دو جزء هیدروکلروتیازیدی آنهاست.

 

داروی فشار خون بالا

موارد احتیاطی

در صورتی که حساسیت دارویی دارید، پیش از مصرف قرص لوزارتان، موضوع را با داروساز یا پزشک مربوطه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که در شما ایجاد حساسیت یا سایر مشکلات کند. در این خصوص می توانید با یک پرشک داروساز مشورت کنید.

قبل از مصرف این دارو، همه سوابق پزشکی تان را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید؛ به ویژه: بیماری کبد، وضعیت شدید از دست دادن آب و املاح معدنی بدن (دهیدراسیون).

قرص لوزارتان ممکن است سبب ایجاد خواب آلودگی در شما گردد. مصرف الکل یا ماری جوانا می تواند به خواب آلودگی تان بیفزاید. در طول مصرف این دارو از رانندگی یا کار با ماشین آلات سنگین اجتناب کنید. از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری کنید.

این دارو ممکن است سطح پتاسیم شما را افزایش دهد. قبل از استفاده از مکمل های پتاسیم یا جایگزین های نمکی که حاوی پتاسیم هستند، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

قبل از انجام هر گونه جراحی، مصرف این دارو و سایر داروها (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به جراح یا دندانپزشک خود اطلاع دهید.

مصرف این دارو در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمی شود. زیرا ممکن است به جنین آسیب وارد سازد. چنانچه باردار هستید یا تصور می کنید باردار شده اید با پزشک تان مشورت کنید.

از آن جایی که ممکن است استفاده از قرص کارودیلول در دوران شیردهی سبب انتقال دارو به شیرتان شود نیز قبل از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید.

قرص لوزارتان 50
لوزارتان 50

تداخلات دارویی

لازم است بخش موارد احتیاطی را به دقت مطالعه کنید.

مداخلات دارویی بر روی عملکرد داروی مصرفی تان تاثیر گذاشته و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش می دهند. این مورد شامل تمام تداخلات دارویی احتمالی نیست و فهرستی از تمامی داروهایی که استفاده می کنید را شامل می شود (از جمله داروهای تجویزی، غیر تجویزی و محصولات گیاهی) که باید آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. از شروع، متوقف کردن و یا تغییر دوز داروها بدون تایید پزشک تان خودداری کنید.

برخی از داروها که ممکن است با این دارو ایجاد تداخل کنند عبارتند از: آلیسکیرن، لیتیوم، داروهایی که ممکن است سطح پتاسیم خون را افزایش دهند (از جمله مهار کننده های ACE مانند بنازپریل یا لسیینوپریل، قرص های ضد بارداری حاوی دروسپیرنون).

برخی از محصولات دارویی حاوی مواد تشکیل دهنده ای هستند که می توانند فشار خون شما را افزایش دهند. به داروساز بگویید که چه محصولاتی را در حال حاضر استفاده می کنید و از نحوه استفاده از آنها به طور ایمن (به ویژه داروهای ضد سرفه و سرماخوردگی، کمک های رژیم غذایی یا داروهای غیر تجویزی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن) اطلاع کسب نمایید.

شاد و سلامت باشید.

 

تحقیق و ترجمه: مینو زرفش

منبع خارجی برای مطالعه بیشتر:

[button color=”red” size=”small” link=”https://www.webmd.com/drugs/2/drug-6616/losartan-oral/details” ]لینک مرجع[/button]

4 5 رای ها
به نظر شما چند ستاره ؟

بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید

Subscribe
Notify of
guest

2 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
محمدمببنی
محمدمببنی
1 year ago

کمک بزرگ و ارزشمند به بیمار می کنید تا بیمار داروی خودرا درست مصرف کند و ازعوارض دارو آگاهی داشته باشد. اززحمات بی دریغ شما صمیمانه تشکر وقدردانی می گردد.